Ушосте відбувся профорієнтаційний захід «МедіаТерра»

29 квітня 2021 р. на факультеті філології та журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка відбувся профорієнтаційний захід «МедіаТерра». Уже вшосте кафедра журналістики організовує проєкт із метою залучення учнівської молоді до здобуття журналістської освіти в Полтавському педуніверситеті. Тематичні лекторії і майстер-класи від викладачів також є органічною частиною медіаосвітньої роботи кафедри журналістики. Цьогоріч на «МедіаТерру» завітали понад 60 учасників із навчальних закладів, творчих гуртків, центрів позашкільної освіти міста та області, зокрема шкіл та гімназій Полтави, Кременчука, Горішніх Плавнів, Лубен, Хорола, Кобеляк, Гадяча, Решетилівки, Карлівки, Опішні.  Партнером заходу став Полтавський обласний  центр естетичного виховання учнівської молоді, де діють гуртки з журналістики.

Із вітальним словом до учнів й учителів звернулися декан факультету філології та журналістики Оксана Кирильчук і завідувач кафедри журналістики Світлана Семенко.

«Профорієнтаційні заходи кафедри журналістики, окрім освітньо-інформаційної мети, зорієнтовані на реалізацію медіаосвітньої складової діяльності кафедри. Бути медіаграмотним сьогодні – це модно, але і водночас відповідально», – зазначила Світлана Василівна.

У межах фокус-теми «Творча лабораторія нон-фікшну» цьогорічного проєкту «МедіаТерра» відбулася низка заходів, зокрема воркшоп Лесі Лисенко «Що таке нон-фікшн: журналістика чи література?», тренінг Сергія Шебеліста «Методика створення газетно-журнального репортажу», тренінг Марини Свалової «”Компот із патисонів” Ольги Карі: що важливо пам’ятати дорослим про своє дитинство»,

Присутніх на заході школярів проінформували про освітні можливості, які надає ПНПУ імені В.Г. Короленка. Усі учні отримали сертифікати про участь у проєкті «МедіаТерра».

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар