Доцент кафедри журналістики Гліб Кудряшов – учасник наукової онлайн-конференції в Мінську

Однією з визначальних характеристик кафедри журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка є міжнародна співпраця із закордонними закладами вищої освіти, установами та організаціями країн світу, які функціонують у руслі розробки комунікаційних стратегій у медійній сфері. Традиційним є науково-технічне співробітництво з Республікою Білорусь, зокрема з факультетом журналістики Білоруського державного університету.

5 травня 2020 р. у Мінську вперше в режимі онлайн відбулася Республіканська науково-практична конференція «Регіональні ЗМІ Республіки Білорусь в цифрову епоху: від локальної проблематики до забезпечення інформаційної безпеки держави». Форум провели за підтримки Міністерства інформації Білорусі. Окрім пленарного засідання, традиційно зорганізували шість секцій, присвячених різноманітним аспектам роботи регіональних медіа в цифровому середовищі. Усі дискусійні майданчики працювали на платформі Zoom.

У роботі секції «Ефективний медіатекст в цифрову епоху: практика створення та аналізу», яку модерував доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри медіалінгвістики та редагування Віктор Івченков, узяв участь кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент, доцент кафедри журналістики Гліб Кудряшов.

Викладач активно співпрацює з факультетом журналістики БДУ з 2009 р. Окрім висвітлення у своїй доповіді «Міжнародні книжкові зв’язки через призму української та білоруської преси» актуальних проблем українсько-білоруського співробітництва у видавничій сфері, Гліб Олексійович привітав наших партнерів із професійним святом – Днем друку, що відзначається в Республіці Білорусь 5 травня. Також із білоруськими колегами обговорили перспективи укладання угоди про науково-технічне співробітництво.

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар