Відбулася серія медіаосвітніх зустрічей викладачки кафедри журналістики Лесі Лисенко зі студентами Обласного коледжу «Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А.С.Макаренка»

4 квітня 2024 року доцентка кафедри журналістики Полтавського  педуніверситету Леся Лисенко провела серію лекцій для студентів та викладачів Обласного коледжу «Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А.С.Макаренка» Полтавської обласної ради. Захід відбувся в рамках співпраці навчальних закладів та з метою реалізації медіаосвітньої стратегії кафедри журналістики.

Перша медіаосвітня лекція з елементами тренінгу «Як перевіряти достовірність фотографій у медіа»  була спрямована на формування знань про інформаційну гігієну, правил взаємодії з візуальним контентом та сприяла усвідомленню інформаційних небезпек гібридної війни.

Слухачами другої лекція «Екранізація на уроці: способи інтерпретації» були майбутні вчителі-філологи. Студенти мали змогу дізнатися про особливості використання елементів кіноосвіти на уроках літератури, методи роботи з кіноадаптаціями класичних і сучасних творів, різних інструментів для візуалізації текстів.

Дякуємо адміністрації та студентам коледжу за гостинність, цікаві питання, залученість та небайдужість до проблем сучасного інформаційного простору. Учасники медіа освітніх заходів обговорили перспективи майбутньої співпраці у рамках різноаспектної співпраці між навчальними закладами.

Коментування та розміщення посилань заборонено.

Коментарі закриті.