Відкрита лекція Сергія Шебеліста про музичну журналістику в Полтаві

15 квітня 2021 р. на факультеті філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка в межах вивчення дисципліни «Мистецька журналістика» відбулася «гостьова» онлайн-
лекція доцента кафедри журналістики Сергія Шебеліста. Свій виступ викладач присвятив репортажу з мистецької події, зосередившись на прикладі фестивалю «Мазепа-фест», який відбувався в Полтаві протягом 2003–2016 рр.

Лектор докладно розповів студентам про історію фестивалю, його просвітницьку і популяризаторську місію, музикантів і цікавинки із залаштункового життя. Родзинкою лекції було те, що Сергій Вікторович не просто переповідав факти про культурну подію, а ділився власним досвідом. Адже він був практично на всіх фестивалях «Мазепа-фест» і висвітлював його на сторінках полтавської газет «Ранковий експрес» і «Коло» та в ефірі
Всесвітньої служби радіомовлення України, записував інтерв’ю з відомими рок-музикантами, кобзарями й акторами, має чималий архів фотографій із легендарного заходу та деякі мистецькі артефакти з нього.

Оглядовий матеріал лектора про «Мазепа-фест» свого час був опублікований в альманасі ПНПУ імені В. Г. Короленка «Рідний край», ознайомитися з ним можна за посиланням:
http://www.irbis-nbuv.gov.ua/cgi-bin/irbis_nbuv/cgiirbis_64.exe?I21DBN=LINK&P21DBN=UJRN&Z21ID=&S21RE
F=10&S21CNR=20&S21STN=1&S21FMT=ASP_meta&C21COM=S&2_S21P03=FILA=&2_S21STR=Almpolt_2009_1_38

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар