Робота в рамках міжнародного проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність»

Факультет філології та журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка у рамках міжнародного проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», що реалізується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств Великої Британії та США в Україні, у співпраці з Академією Української Преси та Міністерством освіти і науки України, отримав методичні матеріали, які відкривають нові можливості для ефективного навчання інфомедійної грамотності.

Навчально-методичні матеріали проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» представлені такими посібниками: матеріали для вчителя «Інфомедійна грамотність на уроках мистецтва», «Вправи, які розвивають навички інфомедійної грамотності», набір тренувальних карток «Арсенал фейкоборця» та інструкція для проведення гри «Руйнівники фейків», «Very Verified: курс з медіаграмотності». Охочі можуть ознайомитися із матеріалами та посібниками, які зберігаються у Бібліотечці медіаграмотності, що розташована у 317 аудиторії факультету філології та журналістики.

Викладачі кафедри журналістики активно послуговуються наданими матеріалами під час викладання курсів «Основи медіаосвіти та медіагрмотності», «Медіаосвіта», «Мистецька журналістика», «Основи кіноосвіти».

Нагадаємо, що викладачі факультету філології та журналістики протягом 2020 р. взяли участь у навчальних програмах проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність»: березнь–червень. – навчальні тренінги , липень – серія вебінарів «Інтеграція інфомедійної грамотності у навчальні матеріали», серпень–вересень – тренінги і вебінари з інтеграції медіаосвітніх компонентів у навчальні програми.

Кафедра журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка активно реалізує медіаосвітнью стратегію роботи, зокрема через співпрацю з навчальними закладами Полтави та Полтавської області.  

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар