VI Конкурс есеїв на патріотичну тематику до Дня захисника України

Шановні студенти!

Запрошуємо вас до участі у VI Конкурсі есеїв на патріотичну тематику «Україна – це ми», приуроченого до Дня захисника України. Результати конкурсу оприлюднять 13 жовтня 2020 р., а роботи переможців опублікують у газеті «Університетський час».

Тематика творів:

– «Герої серед нас»;

– «Прапор України – більше, ніж символ»;

– «Захисниці Вітчизни: не мужні, а хоробрі»;

– «Волонтери – люди доброї волі»;

– «Українці: народжені бути вільними».

Для участі в конкурсі просимо до 9 жовтня 2020 р. включно надіслати роботи та заявки (окремими файлами) в електронному варіанті на адресу: kaf_zhurnalist@ukr.net (з приміткою у темі повідомлення «Конкурс есеїв»).

Форма заявки:

– тема роботи;

– прізвище, ім’я та по батькові (повністю);

– місце навчання (група, факультет, навчальний заклад);

– контактний телефон;

– електронна адреса.

Вимоги до оформлення роботи:

– формат – DOC або RTF, шрифт – Times New Roman, кегль – 14, інтервал – 1,5, будь-які виділення – тільки курсив, сторінки не нумеруються, слова без переносів;

– ім’я і прізвище автора оформити за зразком: Віра Даниленко (Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка) у правому верхньому кутку;

– тема роботи ПРОПИСНИМИ літерами;

– обсяг роботи – до трьох сторінок;

– мова творів – українська.

Контакти: кафедра журналістики, каб. 302, вул. Остроградського, 2, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка, доцент Сергій Шебеліст, shebelist@ukr.net.

Методичні рекомендації до написання есею

Есей – художньо-публіцистичний жанр, як правило, невеликого обсягу і довільної композиції, в якому глибокий авторський задум органічно поєднується із легкою і невимушеною манерою висловлення індивідуальних думок і вражень із конкретного приводу, що не претендує на вичерпне і визначальне трактування теми.

Жанру властиві такі ознаки, як логічність викладу думок, дбайливе ставлення до художньої форми, інтелектуалізм письма, вираження нового, нестандартного, суб’єктивного судження про щось, образність, афористичність, асоціативність, імпровізація, використання свіжих метафор і нових образів, налаштованість на розмовну лексику й інтонацію, діалогічність і розмаїте тематичне спрямування.

Структура есею:

– вступ, який знайомить читача з темою і проголошує його ключову тезу;

– перехід;

– основна частина (найбільша за обсягом і змістовно насиченіша, яка шляхом логічної системи аргументів пояснює авторську позицію);

– фінал із функцією узагальнення.

Бажаємо творчих успіхів!

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар