Викладачі, стейкхолдери і студенти обговорили освітню програму з фахової підготовки журналістів

11 червня 2020 р. відбулося онлайн-засідання групи забезпечення спеціальності 061 Журналістика за участі очільниці факультету філології та журналістики Оксани Кирильчук, професорсько-викладацького складу кафедри журналістики, стейкхолдерів і студентів. Стейкхолдерів представляли директорка Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вікторія Пилипенко й головна редакторка телеканалу «Центральний» Діана Литвиненко.

Учасники зібрання обговорили зміст освітньо-професійної програми підготовки першого (бакалаврського) освітнього рівня, перелік освітніх компонент, професійні компетенції та результати навчання, а також структуру сертифікатної освітньої програми (СОП) – фіксованого блоку дисциплін, що визначають спеціалізовану підготовку студентів і дають можливість отримати поглиблені знання та здобути практичні навички у сфері медійної діяльності.

Вікторія Пилипенко наголосила на важливості розвитку практичних навичок журналістів під час навчання. Діана Литвиненко акцентувала увагу на тих дисциплінах, які допомагають розвивати навички роботи майбутніх медійних працівників із фейками, уміння протистояти маніпуляціям, щоб уникати цих негативних аспектів у професійній діяльності.

Завідувачка кафедри професорка Світлана Семенко й гарант освітньої програми доцентка Марина Свалова зазначили, що викладачі кафедри ураховують під час розробки навчально-методичного забезпечення курсів специфіку сучасної медійної галузі, а також опановують нові методики викладання на різноманітних онлайн-тренінгах і майстер-класах.

До участі в обговоренні запросили студенток третього й четвертого курсів, а також магістрантку, які співпрацюють із регіональними медіа, беруть активну участь у науковій роботі, залучені до різноманітних проєктів, ініційованих кафедрою журналістики, у тому числі й до розробки освітньо-професійної програми спеціальності 061 Журналістика, – Анастасію Добряк, Оксану Гордієнко й Людмилу Стребко.

Роботодавці і студенти відзначили, що освітньо-професійна програма «Журналістика» для першого бакалаврського освітнього рівня враховує сучасні тенденції розвитку медіагалузі, рекомендували посилити практичний складник навчального процесу різноманітними за формами заняттями у творчих лабораторіях. Кафедра і телеканал «Центральний» узгодили аспекти співпраці: проведення практичних занять і тематичних майстер-класів на базі каналу.

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар