Зустріч студентів-журналістів з автором першого ретро-роману про Полтаву

25 листопада 2019 р. на факультеті філології та журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка відбулася зустріч із письменником Олексою Донічем. Він – автор першого ретро-детективу про Полтаву «Еліксир багряного кольору», що вийшов друком 2018 р. у київському видавництві «Темпора».

«Книжка Олекси Доніча, написана за мотивами загадкового рукопису, проведе цими шляхами, занурюючи в атмосферу такого оманливо спокійного містечка, як Полтава, на межі позаминулого й минулого століть», – зазначається в анотації книжки.

Розмова з автором відбулася у вільному форматі. Модерувала її старший викладач кафедри журналістики Оксана Зелік. Присутні мали змогу поставити письменникові питання про його твір, особливості роботи над романом, подальші творчі плани і дискусії в інформаційному просторі, що виникли після виходу ще одного ретро-детективу про Полтаву «Вигнанець і навчена відьма» Андрія Кокотюхи. Активну участь в обговоренні взяли участь викладачі кафедри історії України.

«Зустріч мені сподобалась. Я навіть подумати не могла, що можуть бути такі цікаві детективи, та й ще про місто, в якому живу і навчаюсь», – поділилася своїми враженнями студентка Валерія Крупченко.

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар