Зустріч із переможцями конкурсу «Допис у газету»

7 червня у ПНПУ відбулася зустріч з переможцями IX Регіонального конкурсу творчих учнівських робіт «Допис у газету», який щороку проводить кафедра журналістики до Дня журналіста України. У заході взяли участь більше 30 учнів та їхніх вчителів зі шкіл, медіаосвітніх гуртків та колективів Полтави, Кременчука, Кобеляк, Котельви, Лохвицького та Оржицького районів.

Гостями заходу були Анна Єгорова – редакторка інтернет-порталу «Зміст», Крістіна Брігіда – тележурналістка каналу «Місто», випускниця кафедри журналістики ПНПУ імені В.Г.Колоренка та Анна Морозова – студентка 3 курсу і журналістка «Полтавського громадського телебачення». Вони поділились досвідом роботи, розповіли про нюанси сучасної журналістики і розкрили секрети професійного успіху. Студентка Дар’я Снітчук зачитала для аудиторії власну авторську колонку як зразок для майбутніх творчих робіт учасників конкурсу «Допис у газету».

Конкурс «Допис у газету» має профорієнтаційну мету і зорієнтований на учнів старших класів.  Переможці конкурсу «Допис у газету» можуть претендувати на автоматичне зарахування творчого заліку при вступі на спеціальність «Журналістика». Наступна дата проведення творчого заліку зі спеціальності «Журналістика» – 22 червня. Деталі – на сайті університету і кафедри журналістики (https://kafjournalistik.com.ua/). Цього року серед авторів робіт були школярі 7, 8 класів, а також учні початкової школи (учасники медіа-гурту «Смарт» Котелевської гімназії № 1 імені С.А.Ковпака).

Гран-прі конкурсу отримала Ольга Дуденко (Полтавська гімназія № 17). Перше місце посіла Марія Жуковець (Воронинцівська ЗОШ І-ІІ ступенів) і медіа-гурт «СМАРТ» (Котелевська гімназія №1 імені С.А. Ковпака). Друге – Тимофій Бондаренко (зразковий художній колектив гурток «Юний журналіст» ОЦЕВУМ), Діана Соша (зразковий художній колектив гурток літератури та публіцистики «Діалог» ОЦЕВУМ) і Світлана Цема (Пришибська ЗОШ І-ІІІ ступенів). Третє – Ростислав Балась («Клуб юних кореспондентів» БДЮТ), Вікторія Детюк (гурток «Журналістика» Кобеляцького БДЮТ імені М.А. Касьяна), Діана Кікачейшвілі (зразковий художній колектив гурток літератури та публіцистики «Діалог» ОЦЕВУМ), Яна Лазоренко (Лубенська ЗОШ І-ІІІ ступенів №2). Решту учасників відзначено спеціальними номінаціями (деталі на сайті кафедри журналістики – https://kafjournalistik.com.ua/?page_id=1015). Усі роботи опубліковані в публіцистичному альманасі «Допис у газету» (електронна версія – за посиланням https://kafjournalistik.com.ua/?page_id=1018). Учителі-консультанти учасників конкурсу отримали подяки за підготовку учнів та допомогу в написанні творчих робіт.

Захід завершився анонсом нового конкурсу соціальної реклами для учнів шкіл міста і області, мета якого – популяризація читання. Цікаві формати, що в перспективі можуть підготувати учасники, представили магістрантки Лілія Пархоменко (бук трейлер) і Катерина Долженкова (комікс). За детальною інформацією слідкуйте на сайті кафедри журналістики https://kafjournalistik.com.ua/.

Текст: Люмила Стребко, Ж–31

Фото: Катерина Долженкова, Ж–51

 

 

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар