Студентка Валерія Магда взяла участь у семінарі для журналістів «Висвітлення проблематики торгівлі людьми в медіа»

19–22 травня 2021 р. студентка факультету філології та журналістики (група Ж–31) Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Валерія Магда брала участь у роботі семінару-тренінгу для студентів журналістики «Висвітлення проблематики торгівлі людьми в медіа». Захід організували Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні в рамках міжнародного проєкту THALIA, який реалізується одночасно у 7 країнах (Норвегія, Фінляндія, Латвія, Естонія, Україна, Польща, Російська Федерація).

Роботу семінару координували: національний експерт, тренер з протидії торгівлі людьми, керівник правозахисної ГО «Велес+» Віктор Вальчук, старша спеціалістка з питань політики та адвокаціі Програми захисту мігрантів Агенції ООН з питань міграції Вікторія Мазуренко, доцент Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, викладач соціальної та правозахисної медіадіяльності, заслужений працівник освіти України Костянтин Шендеровський.

Під час роботи семінару студенти із різних університетів України розглядали такі теми: «Торгівля людьми: поняття, масштаби та головні завдання медіа в Україні», «Торгівля людьми: боротьба та протидія в Україні. Актуалізація джерел інформації для журналістів», «Торгівля людьми: медіаматеріали про людей, які постраждали, яким допомогли…», «Роль інформації в протидії торгівлі людьми»

У рамках тренінгу відбулася пресконференція «Сучасні виклики у протидії торгівлі людьми в Україні». На ній виступали спікери з ключових інституцій, які протидіють цьому явищу та борються з ним в Україні: уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, заступниця Міністра соціальної політики України з питань євроінтеграції Ольга Ревук, полковник поліції, заступник начальника 2-го управління (організації боротьби з торгівлею людьми) Департаменту міграційної поліції Національної поліції України Олег Рикун, членкиня Ради Всеукраїнської Коаліції громадських організацій з протидії торгівлі людьми Анжела Литвиненко, віцепрезидентка громадської організації «Ла Страда-Україна» Катерина Бороздіна. Студенти мали можливість задати експертам питання.

25 студентів з різних університетів України для участі у тренінгу не лише пройшли конкурсний відбір, а й протягом роботи семінару виконували навчальні завдання, обмінювалися думками та ідеями, обговорювали концепції представлення матеріалів з теми.

 «Семінар дав комплексне розуміння проблеми торгівлі людьми. Спікери з державних і громадських інституцій говорили про найважливіші аспекти при висвітленні цього явища в медіа. Тренінг допоміг глибше розібратися в темі, з’ясувати роль медій та інформаційних кампаній у протидії торгівлі людьми», – відзначає Валерія Магда.

Протягом наступних двох тижнів студенти-учасники працюватимуть над підготовкою конкурсних робіт на тему торгівлі людьми.

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар