Медіаосвітні тренінги від викладачів кафедри журналістики для учнів навчальних закладів Полтавської області

Викладачі кафедри журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка проводять серію медіаосвітніх тренінгів для учнів навчальних закладів Полтавської області у рамках реалізації грантової програми «Формування інфомедійної грамотності у школярів, які проживають у сільській місцевості та в ОТГ».

Грант наданий у рамках проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольств США та Великої Британії, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією Української преси.

Слухачами навчальних заходів стали учні таких закладів: Щербанівський ліцей Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області; Новосанжарський ліцей Новосанжарської селищної ради Полтавської області; Недогарківський ліцей Піщанської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області; Полтавський обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів імені А. С. Макаренка Полтавської обласної ради; Судіївська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів Мачухівської сільської ради Полтавського району Полтавської області; Полузірський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний заклад» Мачухівської сільської ради Полтавського району Полтавської області; Плосківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Мачухівської сільської ради Полтавського району Полтавської області; Мачухівський навчально-виховний комплекс Мачухівської сільської ради Полтавського району Полтавської області; Калашниківський навчально-виховний комплекс Мачухівської сільської ради Полтавського району Полтавської області.

З метою реалізації цілей грантової програми, учням запропоновані тренінги на теми: «Як розпізнавати фотоманіпуляції в медіа» (тренерка – Леся Лисенко), «Протидія фейкам в інформаційному просторі» (тренер – Сергій Шебеліст), «Написати есей: впливати, але не маніпулювати» (тренерка – Марина Свалова), «Реклама: що, де і коли ми споживаємо» (тренерка – Оксана Зелік). До заходів залучена журналістка програми «Зірковий шлях» Вікторія Курочка, яка працює з темою «Етичні і неетичні методи здобути ексклюзив», та координаторка-журналістка ГО «Полтавський «Преса Клуб» Ірина Курочка, яка проводить тренінгові заняття на тему «Інтерв’ю: маніпуляції проти хитрощів».

Зустрічі викладачів кафедри журналістики з учнями відбувається з метою вироблення навичок розпізнавання маніпулятивної медіаінформації, здатності аналізувати і критично сприймати медіатексти; формування критичних навичок використання у навчальній діяльності інформації; розвитку аудіовізуальної грамотності; посилення стійкості школярів перед дестабілізуючою силою впливу недостовірної інформації.

Коментування на даний момент заборонено, але Ви можете залишити посилання на Ваш сайт.

Коментарі закриті.