Зустріч із переможцями конкурсу есеїв на патріотичну тематику і презентація антивоєнного роману “Цуцик”

22 жовтня 2019 р. у ПНПУ імені В. Г. Короленка відбулося нагородження переможців і дипломантів V конкурсу есеїв на патріотичну тематику «Україна – це ми» серед студентів полтавських закладів вищої освіти. Захід традиційно приурочений до Дня захисника України. Переможницею конкурсу цьогоріч стала студентка факультету філології та журналістики Ірина Устименко (У(а)-22), есей якої присвячений батькові –учасникові бойових дій на Сході України.

Декан факультету філології та журналістики Оксана Кирильчук звернулася до переможців конкурсу та учасників заходу з вітальним словом, а професор кафедри журналістики Світлана Семенко та доцент кафедри журналістики Сергій Шебеліст представили аудиторії особливості цьогорічного конкурсу та представлених робіт. Магістрант Богдан Храпко (ІнМ (а/н)-57) виконав пісню на вірш Василя Стуса «Як добре те, що смерті не боюсь я».

Спеціальним гостем заходу став ветеран АТО, колишній боєць батальйону патрульної служби поліції спеціального призначення «Полтава», письменник Віталій Запека. Пан Віталій презентував аудиторії свої книжки, зокрема й новий антивоєнний роман «Цуцик». Це видання прикметне тим, що розповідає про війну собачка, щоб, за словами автора, «нагадати людям, що вони – Люди». Із цією книжкою пан Віталій побував уже в багатьох містах України. Вона користується неабияким читацьким попитом, про що свідчать відгуки публіки та наклад книги, який постійно треба додруковувати.

Модерувала розмову старший викладач кафедри журналістики Оксана Зелік. Працівники бібліотеки імені М. А. Жовтобрюха ПНПУ імені В. Г. Короленка підготували виставку літератури, присвяченої темі війни на Сході України. Серед них – і книжки Віталія Запеки. Після зустрічі охочі могли взяти автограф, поспілкуватися з автором, обійнятися з ним, що вже стало доброю традицією на презентаціях за участю письменника-ветерана.

Фото: Анастасія Добряк

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар