П’ята “МедіаТерра” зібрала 128 учасників

17 квітня 2019 р. факультет філології та журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка зустрічав учасників профорієнтаційного заходу «МедіаТерра». Вже вп’яте кафедра журналістики із метою залучення учнівської молоді до здобуття журналістської освіти в Полтавському педуніверситеті проводить тематичні лекторії і майстер-класи. Цьогоріч на «МедіаТерру» завітали 128 учасників навчальних закладів міста Полтави, Полтавської і Харківської областей, зокрема шкіл та гімназій Котелевського, Козельщинського, Лубенського, Хорольського, Пирятинського, Решетилівського, Лохвицького, Кобеляцього, Семенівського, Зінківського, Кременчуцького районів.  Партнером заходу став Полтавський обласний  центр естетичного виховання учнівської молоді, де діють гуртки з журналістики.

Із вітальним словом до учнів й учителів звернулися декан факультету філології та журналістики Оксана Кирильчук і завідувач кафедри журналістики Надія Баландіна.

«Ми чекаємо вас у нашому університеті. Журналістика – надзвичайно цікава професія, котра допоможе вашому фаховому зростанню», – зазначила Надія Францівна.

У межах проекту «МедіаТерра» відбулася низка заходів, зокрема майстер-клас Сергія Шебеліста «Не дай себе обдурити: про фейки в заголовках і не тільки», тренінг Марини Свалової «Вчимося розпізнавати мову ворожнечі», воркшоп Надії Баландіної «Обережно, маніпуляції в рекламі!» та дискусія зі Світланою Семенко «Що таке ґендерні стереотипи в медіях?».

Присутніх на заході школярів проінформували про освітні можливості, які надає ПНПУ імені В.Г. Короленка. Усі учні отримали сертифікати про участь у проекті «МедіаТерра».

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар