Майстер-клас від Вікторії Курочки – журналістки телеканалу “Україна”

23 квітня 2020 р. у межах тижня факультету філології та журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка відбулась онлайн-зустріч із журналісткою програми «Зірковий шлях» на телеканалі «Україна», нашою випускницею Вікторією Курочкою. У віртуальному заході взяли активну участь студенти й викладачі факультету, вихованці й керівники гуртків «Основи журналістики» Кобеляцького районного будинку дитячої та юнацької творчості імені Миколи Касьяна та «Юний журналіст» Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді.

Спираючись на великий особистий досвід, лекторка розповіла про специфіку роботи журналіста у форматі «світські хроніки», підготовку до зйомок сюжетів і вибору їхніх героїв, урахування запитів аудиторії та правила проведення інтерв’ю. Вікторія Курочка поділилася цікавими й подекуди курйозними історіями під час спілкування з відомими людьми – співаками Олегом Винником, Андрієм Хливнюком (гурт «Бумбокс»), Потапом, Меловіном, спортсменами Віталієм Кличком і Олександром Усиком.

Розповіді журналістки викликали неабиякий інтерес аудиторії, про що свідчили чимало запитань, які ставили учасники заходу. Студенти педуніверситету продемонстрували, що вони добре орієнтуються в темі розмови, адже не просто переглядають програми на зразок «Зірковий шлях», «ЖВЛ» і «Неймовірна правда про зірок», але й досліджують їхній контент у своїх курсових роботах.

«Я вдячна за можливість познайомитись із Вікторією Курочкою, адже я спостерігаю за програмою, в якій вона працює, і давно хотіла познайомитись з нею. Журналістка розповіла нам багато цікавої інформації, ілюструючи її власними приклади, – зазначила студентка другого курсу факультету філології та журналістики Яніна Климань. – Після зустрічі в мене виникли запитання. Я написала їх Вікторії та отримала від неї додаткову інформацію, котру використаю у моєму науковому дослідженні».

Наступного разу учасники заходу домовилися зустрітися в університетській аудиторії й обговорити інші аспекти журналістської майстерності.

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар