Студенти пройшли тренінг із телевізійної журналістики

Протягом кількох тижнів у жовтні й листопаді 2018 р. у вільний від навчання час студенти ПНПУ імені В.Г. Короленка відвідували тренінг із практичної телевізійної журналістики, котрий проводили досвідчені українські медіаексперти, редактори і продюсери Андрій Богданович і Сергій Мамаєв. У тренінгах взяли активну участь студенти-журналісти й філологи.

Під час занять, які відбувалися у жвавій неформальній атмосфері, розглянули питання, що є новиною, які жанри є популярними на телебаченні, хто, як і чому дивиться телевізор. Студенти разом із викладачами змалювали типовий портрет аудиторії вітчизняних ЗМІ та, відштовхуючись від цього, планували випуск новин із тем, які можуть бути цікаві потенційним глядачам. Короленківці вчилися, як ефективно й доступно подавати інформацію, триматися в кадрі, готуватися до інтерв’ю та писати резюме, аби воно справило враження на роботодавця. Усіх їх запросили пройти стажування на телевізійній студії «Місто», якщо вони справді прагнуть здобути досвід і мріють працювати журналістом.

 

Під час вручення сертифікатів учасникам тренінгу Андрій Богданович, Сергій Мамаєв і головна редакторка «Міста» Діана Литвиненко  висловили вдячність керівництву факультету філології та журналістики за наданий майданчик для занять, адже не в кожному виші адміністрація йде назустріч таким пропозиціям. Своєю чергою декан факультету Оксана Кирильчук подякувала медійникам за проведені тренінги та висловилась за продовження співпраці в майбутньому. Цей захід став черговою ланкою практичної професійної підготовки майбутніх працівників медійної галузі, які реалізує кафедра журналістики.

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар