Про “МедіаТерру – 2018”

17 квітня 2018 р. в ПНПУ імені В.Г. Короленка відбувся профорієнтаційний захід «МедіаТерра», який організувала та провела кафедра журналістики. Проект передбачає залучення учнівської молоді до журналістської справи та навчання за відповідною спеціальністю у короленківському виші.

На захід завітали 80  учнів зі шкіл Полтави й області. Викладачі кафедри журналістики провели для них майстер-класи й тренінги, присвячені жанру есею, його особливостям і нюансам. Окремий блок був присвячений видавничій справі. У межах «МедіаТерри» відбулася й зустріч із дитячою письменницею, випускницею ПНПУ імені В.Г. Короленка Оленою Колінько. Вона представила аудиторії свою книжку «Шпалереон».

Теоретичну складову проекту «розбавили» лотереєю, переможці котрої матимуть змогу відвідати кафедральні заходи – засідання кіноклубу та майстер-класи із зарубіжними журналістами. Також розігрували брошуру «Абетка медіаграмотності», фірмові кафедральні блокноти та стікери.

Активну участь у заході взяли студенти й магістранти. Останні провели з аудиторією цікаві тести про специфіку роботи журналіста та її сприйняття аудиторією.

Кожен гість профорієнтаційного проекту отримав інформаційні буклети про навчання за спеціальністю «Журналістика» та сертифікат про участь у «МедіаТеррі». Зауважимо, що цей захід уже став традиційним для кафедри журналістики ПНПУ імені В.Г. Короленка, що з радістю чекає на всіх, хто зацікавиться журналістикою та планує надалі пов’язати себе з нею.

Людмила Стребко, Ж-31

Фото Анни Хмари, Ж-21

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар